Etusivu » Hyvä tietää

Hyvä tietää

Matkojen sisältö

Matkapakettien sisältö vaihtelee kisakohtaisesti. Suosituimmissa kohteissa mukana on oma matkanjohtaja sekä lentokenttä- ja kisakuljetukset sisältyvät matkan hintaan. Osa kohteista on täysin omatoimisia sisältäen vain lennot ja hotellimajoituksen. Tarkista matkan sisältö aina ko. matkan ”Hintaan sisältyy” –kohdasta. Omatoimimatkoissa hinnat ovat esimerkkipaketteja. Tarkat hinnat, lento- ja hotellitiedot varauspäivän mukaan.

Hotelliluokitus

Käytämme omaa hotelliluokitusta, joka saattaa poiketa maan virallisesta hotellien tasoluokituksesta. * Vaatimaton ** Vaatimaton keskitaso *** Keskitasoinen **** Hyvätasoinen ***** Korkeatasoinen Huoneiden taso ei aina vastaa hotellin muuta tasoa. Tutustu huolellisesti hotellikuvauksiin ja valitse hotelli omien vaatimustesi perusteella.

Hotellimajoitus

Matkapaketin perushintaan sisältyy majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa. Huoneet saa yleensä käyttöön klo 15.00 ja ne tulee luovuttaa lähtöpäivänä klo 10.00 – 12.00. Kisaviikonloppuina saattaa hotelleilla olla tiukemmat säännöt. Tarkista hotellista poistuttaessa, että mahdolliset minibaari ym. laskut on maksettu. Jälkikäteen lähetettäviin laskuihin lisätään yleensä reilut laskutuskulut. Muista myös tyhjentää tallelokerosi.

Kisaliput

Kisaliput tilataan, kun asiakas on maksanut varausmaksun 250€ / hlö ja kisalippujen hinnan. Liput on tilattu yhteystyökumppaniemme kautta ja sen vuoksi lipun hinta sisältää myös heidän kulunsa. Omatoimimatkoilla kisaliput lähetetään asiakkaalle kirjattuna lentolippujen mukana. Muilla matkoillamme edustajamme jakaa kisaliput matkan aikana. Huom. Kisalippujen tilaamisen jälkeen, kisalipuille ei ole peruutus-, eikä vaihto-oikeutta.

Kuljetukset

Osa matkoista saattaa sisältää lentokenttä- ja kisakuljetukset. Koska kyseessä on kisamatka, kuljetukset kisapaikalle lähtevät aikaisin aamulla (klo 7.00 – 8.00) ja paluu on yleensä aika-ajojen ja kisan jälkeen. Jos et käytä kuljetuksiamme, ilmoita siitä etukäteen oppaalle. Kisaviikonloppuna tiet lentokentille ja kisapaikoille ovat ruuhkaisia, joten varaudu aikaavieviin bussimatkoihin.

Kisa-alue

Bussien parkkipaikat selviävät usein vasta kisa-alueelle saavuttaessa, joten eri päivinä saattaa olla eri parkkipaikka. Käyttäessäsi vain paluukuljetusta, huomioi tämä ja tarkista bussin sijainti oppaalta. Parkkipaikan sijainti, bussin rekisterinumero ja oppaan gsm-numero kannattaa aina kirjoittaa muistiin. Kävelymatkat parkkipaikalta katsomoihin voivat olla pitkiä ja tiet huonoja, joten varaa mukaan hyvät kengät. Kisaradalle kannattaa ottaa mukaan auringolta ja sateelta suojaava varustus, vesipullo, korvatulpat ja kiikarit. Älä vie lasisia juomapulloja rata-alueelle, sillä ne poistetaan portilla. Kisalippu tulee säilyttää huolella koko viikonlopun ajan. Poistuessasi katsomosta tai alueelta muista aina ottaa vastakappale, jolla pääset takaisin. Jos sinulla on paikka seisomakatsomossa tai numeroimaton istumapaikka, kannattaa paikalle saapua ajoissa, sillä ensimmäisenä saapuvat saavat parhaat paikat.

Turvallisuus

Arvoesineet kannattaa jättää kotiin. Säilytä passi, lentoliput ja suuret rahamäärät tallelokerossa. Taskuvarkaita kannattaa varoa kaikkialla, mutta erityisesti lentokentillä, kisapaikalla, kulkuneuvoissa, kaupungilla ja illanviettopaikoissa. Ota matkalle mukaan pari valokopiota passistasi siltä varalta, että passisi katoaa.

Matkavakuutus

Matkavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaisesti mm. äkillisestä sairastumisesta aiheutuvat kustannukset. Lisäksi matkavakuutus korvaa välttämättömän sairaankuljetuksen kotimaahan. Matkavakuutus sisältää yleensä myös turvan peruutuskulujen kattamiseksi äkillisissä sairastapauksissa. Vakuutukseen on hyvä sisällyttää myös matkatavaroiden arvon kattava matkatavaravakuutus. Huomioi, että joihinkin vakuutuksiin saattaa sisältyä vastuunrajoituskohta, jonka seurauksena on matkustajan oman vastuun laajentuminen. Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista jo matkavarauksen yhteydessä.

Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Eurooppaan matkustavalla on hyvä olla mukana Eurooppalainen sairaanhoitokortti. Kortin haltijalla on EU- ja ETA-maissa oikeus saada välttämätöntä sairaanhoitopalvelua äkillisen sairauden hoitoon samaan hintaan kuin kohdemaan väestöllä. Lisätietoa: www.kela.fi Rokotukset Jäykkäkouristus-, polio- ja kurkkumätärokotus on hyvä olla voimassa kaikilla matkoilla. Tarkista kaukokohteiden rokotusohjeet rokotusasemalta tai netistä: www.rokote.fi

Matkustusasiakirjat

Jos matkustaja ei ole Suomen kansalainen, on hänen matkaa varatessaan kerrottava kansalaisuutensa. Suomen kansalainen tarvitsee kohdemaasta riippuen voimassa olevan henkilökortin tai passin ja viisumin.

Henkilökortti käy matkustusasiakirjaksi seuraaviin tämän esitteen kohteisiin: Saksa, Unkari (bussi- ja lentomatka), Belgia, Espanja, Monaco, Ranska, Iso-Britannia ja Italia. Huomioi, että ainoastaan 1.3.1999 jälkeen (ei väliaikaiseksi) myönnetty henkilökortti kelpaa matkustusasiakirjaksi. Tarkista henkilökortin kelpoisuus kohdemaahasi vielä ennen matkaa. Suosittelemme kuitenkin passia matkustusasiakirjaksi.

Passi vaaditaan seuraaviin tämän esitteen kohteisiin: Australia, Turkki, Malesia, Singapore, Kanada, Japani, Brasilia ja Kiina. Kanadaan matkustettaessa on erityiset passivaatimukset. Viisumi vaaditaan joihinkin edellämainituista matkakohteista. Tarkista passi- ja viisumivaatimukset matkatoimistostasi hyvissä ajoin ennen matkaa.

Kohdemaa saattaa vaatia, että passin tulee olla voimassa tietyn ajan myös matkan jälkeen. Tarkista lasten passimääräykset kyseisen maan edustustosta.

Matkanjärjestäjä ei palauta matkan hintaa, jos matka peruuntuu tai keskeytyy matkustusasiakirjojen puuttumisen vuoksi. Muiden kuin Suomen kansalaisten on itse tarkistettava, vaaditaanko heiltä matkakohteeseen passi tai viisumi. Jos passi/viisumi vaaditaan, tulee asiakkaan itse huolehtia sen hankinnasta. Lisätietoa Suomen kansalaisten matkustusasiakirjavaatimuksista: www.formin.fi

Matkatavarat

Lentoyhtiöt määrittelevät matkatavaroita koskevat määrä-, koko- ja painorajoitukset ja ne vaihtelevat lentoyhtiöittäin.
Säännöt kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa.

Lentokoneessa ilman lisämaksua kuljetettavan matkatavaran paino on Eurooppaan matkustettaessa yleensä enintään 20 kg/henkilö. Lisäksi matkustaja saa viedä koneeseen yhden käsimatkatavaran, jonka suurin koko saa olla 20 x 35 x 45 cm ja paino rajoitettu. Tarkista matkatavaroiden enimmäiskilomäärät matkatoimistostasi tai lentolipusta.

Käsimatkatavaroihin ei saa pakata teräviä esineitä kuten veitsiä, saksia tai korkkiruuveja. Tupakansytyttimen ja tulitikkujen koneeseen vienti on rajoitettu tai kokonaan kielletty. Myös matkustamoon vietävissä nesteissä on rajoituksia. Nesteet kuten voiteet, hajuvedet ja juomat saa kuljettaa enintään 100 ml kokoisissa pakkauksissa ja kaikkien nesteiden tulee mahtua 1 litran kokoiseen läpinäkyvään ja uudelleensuljettavaan muovipussiin. Lisätietoa: Finavia

Lähtö Suomesta / Paluu Suomeen

Kaikki tämän esitteen lentomatkat lähtevät Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Lentoasemalla tulee olla hyvissä ajoin ennen lentolippuun merkittyä lähtöaikaa.

Tullimääräykset

Katso Suomen tullimääräykset: www.tulli.fi

Yksin matkustavat

Yksin matkustavan on varattava lisämaksullinen yhden hengen huone/hytti, jollei toisin mainita. Yhden hengen huoneita/hyttejä on rajoitetusti.

Lapsimatkustajat

Emme suosittele matkoja pienille lapsille, sillä matkat voivat olla rankkoja odottelusta ja radan tungoksesta johtuen. Meteli radalla on kova, joten korvat tulee suojata hyvin. Joillakin kisapaikoilla on ikärajat, jotka tulee tarkistaa ennakkoon. Mahdolliset lapsialennuksen saat matkatoimistostasi.

Valitukset

Yleisten valmismatkaehtojen mukaan korvausvaatimukset on esitettävä matkanjärjestäjälle kirjallisesti viimeistään kahden kuukauden kuluttua matkan päättymisestä, jos valitusajan pidentämiseen ei ole erityistä syytä. Matkanjärjestäjä varaa itselleen kolmen kuukauden käsittelyajan laskettuna kirjallisen valituksen saapumisesta sen toimistoon.