Etusivu » F1-huumaa kisamatkat » Espanjan GP » Hyvä tietää kohteesta

Kysy tarjoustamme! - Espanjan GP

Hyvä tietää kohteesta

Näe ja koe Barcelona

Barcelonan vanhakaupunki (Ciutat Vella) on Euroopan suurimpia keskiaikaisia keskustoja, ja siellä sijaitsee muun muassa Barcelonan goottilainen katedraali. hyvatietaaVanhakaupunki jakautuu useampaan eri naapurustoon, kuten Barri Gòtic, Raval ja Born. Barceloneta on ensimmäinen vanhan keskustan ulkopuolelle rakennettu kaupunginosa. Sagrada Famílian ja keskustan keskiaikaisten osien lisäksi Barcelonan tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Palau de la Música Catalana, Montjuïc-vuori kaupungin eteläpuolella, länsipuolella sijaitseva Tibidabo-vuori huvipuistoineen ja kirkkoineen, Plaça Catalunyalta venesatamaan johtava La Rambla -kävelykatu sekä venesataman tuntumassa sijaitseva rantakatu, Passeig Marítim.

Futbol Club Barcelona eli FC Barcelona on vuonna 1899 perustettu Barcelonalainen urheiluseura. Jos haluaa nähdä paikallista elämänmenoa tosissaan kannattaa käydä jalkapallopelissä, sillä siellä pystyy tuntemaan todellisen urheilujuhlan tuntua ja espanjalaisten räiskyvä luonne tulee parhaiten esiin heidän kannattaessaan tulisieluisesti omaan suosikkijoukkuettaan. Jopa paikallistason pelit ovat viihdyttäviä innostuneiden katsojien ansiosta.

Löydä ja osta

Monet lähtevät Barcelonaan shoppailemaan tulevan kauden uutuuksia, sillä muotitietoisessa kaupungissa on helppo löytää muotia ja ihania sisustusesineitä. Lukemattomia kahviloita, tapas-baareja ja ravintoloita löytyy La Ramblasin kävelykadulta, joka kulkee Catalunya-aukiolta aina meren rannalle ja satamaan asti. Barcelona on Euroopan parhaimpia ostoskaupunkeja: hienostoputiikkeja on vieri vieressä tyylikkäällä Paseig de Gràcialla ja kaupungin tunnetuin tavaratalo, El Corte Inglés, sijaitsee keskeisellä Catalunya-aukiolla. Barcelonassa kannattaa muuten liikkua metrolla, sillä liput ovat halpoja, reitit selkeitä, junat uusia ja mikä tärkeintä, ilmastoituja. Costa Doradan ja Costa Bravan rannoille on lyhyt matka mikä luo mahdollisuuden viettää myös rantalomaa kaupunkiloman yhteydessä. Barcelonan iltaelämä tarjoaa trendikkäitä klubeja ja diskoja. Mikäli kaipaat rauhallisempaa menoa, lukuisat baarit ja kahvilat palvelevat pitkälle aamuyöhön.

Syö ja juo

Satamakaupunkina Barcelonassa on paljon erilaisia maistamisen arvoisia merenherkkuja. Herkutteiljan suosikkeja ovat alkuruokana suosittu Cannelonit eli lihalla tai tonnikalalla täytetyt ja valkokastikkeella kuorrutetut pastarullat sekä Arroz negre, joka on mustekalan musteessa kypsennetty riisiruoka, jossa on kalaa ja äyriäisiä. Palan painikkeeksi on hyvä nauttia San Miguel -olutta tai herkullisia viinejä.

Yleistä

Tarun mukaan Barcelonan perusti karthagolainen Hamilcar Barca – Hannibalin isä. Roomalaiset perustivat iberiheimo laietaanien asutuksen lähettyville oman sotilasleirin. Roomalaisten vaikutuksen hiipuessa visigootit valloittivat kaupungin 400-luvulla, maurit 700-luvulla ja frankkien Kaarle Suuren poika Ludvig Hurskas vuonna 801. Maurien Al-Mansur ryösti kaupungin 985. Sen jälkeen Barcelonaa hallinneet kreivit yhdistivät niin sanotun Marca Hispanican alueen, joka oli frankkien oman valtakuntansa suojaksi muodostama puskurivyöhyke frankkien ja maurien välillä. Myöhemmin Barcelona saavutti itsenäisen kaupunkivaltion aseman taantuakseen Aragonian ja Kastilian kuningaskuntien yhdistyessä 1500-luvulla. Kaupunki tuhottiin pahoin itsenäisen Katalonian tasavallan jälkeen 1640–1652 ja toisen kerran Espanjan perimyssodan aikaan 11. syyskuuta 1714. Vuonna 1957 barcelonalaiset lakkoilivat menestyksellisesti raitiovaunulipun hinnankorotusta vastaan. Lakolla oli merkittävä poliittinen ja sosiaalinen vaikutus sotilasdiktatuurin ajan Espanjassa. 1970-luku merkitsi kaupungin elpymistä – katalonialaiset alkoivat vaatia poliittista autonomiaa ja suurempaa kulttuurista vapautta. Syyskuussa 1962 suuret tulvat tappoivat yli 800 ihmistä kaupungin ympäristössä.