Etusivu » F1-huumaa kisamatkat » Bahrainin GP » Hyvä tietää kohteesta

Pyydä tarjous! - Bahrainin GP

Hyvä tietää kohteesta

Bahrain on pääosin autiomaan peittämä saarivaltio Persianlahden lounaisosassa. Bahrain on moderni arabimaa, joka on erikoistunut öljynjalostukseen ja kansainväliseen pankkitoimintaan. Bahrain on lentoliikenteen merkittävä solmukohta, ja telakkateollisuus on myös merkittävää.

Bahrain on yksi arabimaailman kehittyneimpiä, liberaaleimpia ja taloudellisesti kilpailukykyisimpiä maita. Bahrainin valtio sijaitsee pienellä saarella Persianlahdella. Kuningas Fahdin pengertie yhdistää Bahrainin Saudi-Arabiaan ja toinen, pidempi silta Qatariin on suunnitteilla.

Bahrain on toinen kahdesta Lähi-idän maasta, jossa ajetaan Formula 1 -kilpailuja. Bahrain International Circuit -radalla on ajettu osakilpailuja vuodesta 2004 lähtien. Toinen Lähi-idän kisapaikka on Abu Dhabin Grand Prix. 

  • Virallinen kieli: arabia
  • Aikavyöhyke: UTC+3
  • Valuutta: Bahrainin dinaari (BHD)
  • Valtiomuoto: perustuslaillinen monarkia
  • Kuningas: Hamad ibn Isa Al Khalifa
  • Pääministeri: Khalifa ibn Salman Al Khalifa
  • Pääkaupunki: Manama (140 616 as.)

Vinkkejä
Kansallismuseossa on esillä hyvin maan historia, lisäksi öljymuseo, jossa on kattavaa tietoa öljyn tuotannosta, historiasta ja vaikutuksesta nykymaailmaan. Al-Areenin luonnonpuisto on myös kiehtova kohde. 

Pääkaupunki Manama ei nuku koskaan. Ostoskeskuksissa sekä baareissa ja klubeissa riittää väkeä pikkutunneillakin. 

Bab al-Bahrainin kaduilla voi tinkiä ja tehdä uniikkeja löytöjä. Moderneja kauppakeskuksia on myös tarjolla. Tunnetuin bahrainilainen perinneruoka machbous on lihaa tai kalaa riisin kanssa. Halva on perinteinen jälkiruoka tai makeinen. Myös samosa-piiraat ovat suosittuja.

Lue lisää (englanniksi): Visit Bahrain